Ongeveer een eeuw geleden formuleerde Dr. Nadia Payot de legendarische Crème No. 2. Deze verzorging was geïnspireerd op haar kennis op het gebied van kruiden en combineert de werkingen van fyto- en aromatherapie om roodheid en tijdelijke irritatie lokaal te kalmeren. Deze traditie werd voortgezet door opnieuw een kalmerende werkstof te selecteren uit de natuur. Om een compleet antwoord te bieden creëerden de Laboratoria Payot een complete Crème No. 2-verzorgingslijn.

De Crème No. 2 verzorgingslijn biedt een dermo-cosmetische oplossing voor de gevoelige en reactieve huid met maximale tolerantie. Zo biedt de lijn een oplossing op irritatie, droogte, roodheid en een trekkerig gevoel. Ook verminderen de producten het oncomfortabele gevoel en ontstekingsreacties en beschermen en versterken ze de huid tegen invloeden van buitenaf.

De lijn bestaat uit de vier Crèmes No. 2: l’Originale, CC Cream, Nuage en Cachemire. De Crème No. 2 l’Originale biedt, net zoals honderd jaar geleden, nog steeds een kalmerende verzorging tegen tijdelijke roodheid en irritaties. De Crème No. 2 CC Cream kalmeert en vermindert roodheid en vormt bovendien een anti-UV-schild met SPF50+.

Het microbioom (ook wel de huidflora genoemd) is een geheel van de miljoenen micro-organismen op ons huidoppervlak met een beschermende barrièrefunctie. De Crème No. 2 Nuage en Cachemire zijn gebaseerd op de laatste ontwikkelingen in de huidbiologie, namelijk dat een beschadiging van deze huidflora door factoren als UV, kou, stress of hormonen leidt tot een overgevoelige huid die zich niet goed kan verdedigen.

De verzorgingsproducten hebben een versterkende werking en brengen de huidflora opnieuw in evenwicht. Bovendien hebben ze een hydraterende werking en functioneren ze als echte verzorgingsproducten tegen huidstress door oncomfortabel gevoel te kalmeren en irritaties en roodheid te verminderen. Nuage heeft een luchtige textuur voor de normale huid en op zonnige dagen. Cachemire heeft een kasjmier-achtige textuur voor de droge huid of als winter- of nachtverzorging.