Iedere vrouw wil haar huid goed verzorgen. Jij toch ook? Een belangrijk onderdeel van je beauty routine zou eigenlijk sowieso exfoliëren moeten zijn. In tegenstelling tot anti-ageing crèmes kan een exfoliant wel rimpels vervagen. Als je vaak exfolieert, zal je merken dat je huid er jonger, stralender en frisser uit gaat zien. Weg met die doffe winterhuid en rimpels. Wij vertellen je waarom je nog meer wil exfoliëren en welke exfolianten je wil aanschaffen.

Why it works

Als je denkt dat exfoliëren het zelfde is als scrubben, heb je het mis. Als je scrubt, haal je de dode huidcellen weg door de scrubkorrels. Maar bij exfoliëren zorg je er juist met een zuur voor dat de dode huidcellen nog makkelijker loslaten. Je huid wordt daarbij niet beschadigd. Opgestapelde dode huidcellen kunnen voor een doffe en grauwe huid zorgen met ook schilfertjes en onzuiverheden tot gevolg. Als je vaak exfolieert, zorg je er voor dat je een gladdere en frissere huid krijgt.

Nog meer voordelen

Ben je 25 jaar of ouder? Dan wordt een exfoliant al helemaal aangeraden door beauty experts. Als je huid ouder begint te worden, krijgt je huid er namelijk steeds meer moeite mee om dode huidcellen kwijt te raken. Het ligt een beetje aan de soort exfoliant die je gebruikt, maar sommige varianten kunnen er ook voor zorgen dat je er pigmentvlekken mee verwijderd, rimpels vervaagt, puistjes mee verminderd en dat je je huid er mee hydrateert. Je kan het best een wondermiddel noemen dus.

Deze wil je aanschaffen

Een exfoliant met glycolzuur is geschikt voor jou als je een droge huid hebt (zo verminder je een droge huid ook) die niet gevoelig is of als je een verouderde huid hebt. Een exfoliant met salicylzuur is geschikt voor jou als je juist een vette huid hebt en een gevoelige huid. Ook de Enzymatic Peeling en Primum Elixer van huidverbeteringsmerk hannah zijn zeer geschikt voor de gevoelige huid.